NEW E-BOOK: "Τα Πρώτα μου Γεύματα" - Ένα πλήρες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ για 6-9 μηνών

8+1 επιτραπέζια παιχνίδια για όλες τις ηλικίες και τα οφέλη τους

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι τα παιχνίδια που μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε όλοι μας. Είναι τα παιχνίδια που έχουν λάτρεις όλων των ηλικιών και υπάρχουν σε τόσα διαφορετικά είδη. Είναι τα παιχνίδια που μας δημιουργούν αναμνήσεις και έχουν τόσα οφέλη για τα παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια. Σήμερα λοιπόν μοιράζομαι μαζί σας κάποια από τα σημαντικότερα οφέλη των παιχνιδιών αυτών αλλά και κάποιες προτάσεις για να σας διευκολύνω στην επιλογή. Για ελάτε…

Οφέλη των επιτραπέζιων παιχνιδιών για τα παιδιά και όλη την οικογένεια

  • Ανάπτυξη σημαντικών κοινωνικών δεξιοτήτων. Τα επιτραπέζια παιχνίδια ενισχύουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Βοηθούν στη συνεργασία, στην υπομονή, στο να μοιράζονται και να επαινούν ή να βοηθούν τους άλλους.
  • Βελτίωση συμπτωμάτων που σχετίζονται με ΔΕΠΥ. Τα παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) έχουν συχνά διαφορές στη λειτουργία στο μπροστινό μέρος του εγκεφάλου, το οποίο παίζει ρόλο στη ρύθμιση της προσοχής, της συμπεριφοράς και των συναισθημάτων. Έρευνες υποστηρίζουν ότι η χρήση παιχνιδιών στρατηγικής βοηθούν στη συγκέντρωση και την προσοχή των παιδιών με ΔΕΠΥ.
  • Ανάπτυξη γνωστικών δεξιοτήτων. Τα επιτραπέζια, ανάλογα το είδος τους, βοηθούν στην γνώση αριθμητικών εννοιών, στην ανάπτυξη της γλώσσας (ομιλία, ανάγνωση, γραφή, στην επίλυση προβλημάτων, τη λήψη αποφάσεων και την επίτευξη στόχων.
  • Διδάσκουν για τη ζωή. Τα επιτραπέζια παιχνίδια συχνά προσφέρουν στα παιδιά καταπληκτικά παραδείγματα για την ίδια τη ζωή. Διδάσκουν πως η τύχη μπορεί να αλλάξει σε μια στιγμή, προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, τίποτα δεν είναι εγγυημένο. Επίσης είναι ένας καλός τρόπος για να ενθαρρύνουμε τα παιδιά διαφορετικών ηλικιών να συνεργαστούν και να επιλύσουν καταστάσεις όπως θα καλούνται καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους.
  • Απομακρύνουν από τις οθόνες. Ένας εποικοδομητικός τρόπος να απομακρύνουμε τα παιδιά από τις οθόνες είναι παίζοντας επιτραπέζια. Βοηθούνε στη βελτίωση της διάθεσης του παιδιού, στην ποιότητα του ύπνου και στην ενίσχυση των δεσμών στην οικογένεια.
Επιτραπέζια παιχνίδια για όλες τις ηλικίες και τα οφέλη τους

Και τι θα ήταν ένα άρθρο για επιτραπέζια χωρίς προτάσεις για όλες τις ηλικίες; Γι’ αυτό και ακολουθούν 8+1 προτάσεις για επιτραπέζια για μικρές και μεγαλύτερες ηλικίες, διασκεδαστικά, στρατηγικής, κλασικά και ταξιδίου, όλα από το ανανεωμένο www.toys.gr. Μάλιστα σας έχω και αποκλειστικό εκπτωτικό κωδικό ο οποίος ισχύει μέχρι τις 12/4, για τις πασχαλινές σας αγορές. Με τον κωδικό EASTERHANDS20 κερδίζετε 20% έκπτωση στα ψώνια σας (εξαιρούνται πασχαλινές λαμπάδες και προϊόντα που έχουν ήδη έκπτωση).

Επιτραπέζια για μικρές ηλικίες

Επιτραπέζια παιχνίδια για όλες τις ηλικίες και τα οφέλη τους
Επιτραπέζιο ‘Κήπος με Κεράσια’

Τα ζουμερά κεράσια κρέμονται από το τρισδιάστατο δέντρο. Θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι στο μάζεμα τους.
Καθώς όμως τα κεράσια αρέσουν πολύ και στο πονηρό κοράκι, θα πρέπει να τα μαζέψετε γρήγορα πριν προλάβει να φτάσει πρώτο στο δέντρο. Ένα παιχνίδι μνήμης και συνεργασίας με ζάρι χρωμάτων, για 1 έως 4 παίκτες ηλικίας άνω των 2,5 ετών.

Επιτραπέζια παιχνίδια για όλες τις ηλικίες και τα οφέλη τους
Επιτραπέζιο ‘Κρυφτό στον Ζωολογικό Κήπο’

Τα ζώα του ζωολογικού κήπου λατρεύουν να παίζουν κρυφτό!
Μπορείτε να κατασκοπεύσετε πού πρέπει να πάνε;
Το Peek-A-Zoo είναι ένα παιχνίδι λογικής με κύβους που βοηθά να εξασκήσουν γλωσσικές δεξιότητες, να μάθουν για τα χρώματα, τα ζώα και τις έννοιες όπως πάνω, κάτω, μέσα και έξω. Βοηθά στην χωρική αντίληψη, τη βελτίωση της συγκέντρωσης και την ενίσχυση του λογικού τρόπου σκέψης.
Κατάλληλο για ηλικίες 2 ετών και άνω.

Επιτραπέζια για νήπια

Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με σβούρες για την εκμάθηση του ηλιακού μας συστήματος και την εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας. Προσφέρει πολλαπλούς τρόπους παιξίματος και εκπαιδευτικά οφέλη, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Διαθέτει κάρτες πληροφοριών, οι οποίες όχι μόνο εισάγουν αλλά και εξοικειώνουν τα παιδιά με το πλανητικό μας σύστημα. Παράλληλα, οι 8 σβούρες – πλανήτες σε διαφορετικό μέγεθος και χρώμα η καθεμία, αποτελούν το τέλειο «εργαλείο» εξάσκησης των κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών, μέσω της περιστροφής τους. Επιπλέον, το παιχνίδι διαθέτει κάρτες έτοιμων αποστολών με διαδρομές, τις οποίες καλούνται τα παιδιά να διασχίσουν περιστρέφοντας τη σβούρα – διαστημόπλοιο και να φτάσουν τελικά στον προορισμό τους. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουν τη λεπτή κινητικότητα και τη χωρική αντίληψη, αποκτώντας τελικά αυτοπεποίθηση όταν τα καταφέρνουν. Εκτός αυτού, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν και τις δικές τους αποστολές, αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους. Ένα υπέροχο εκπαιδευτικό παιχνίδι, που θα χαρίσει ατέλειωτες ώρες διασκέδασης και δημιουργικής απασχόλησης.
Κατάλληλο για ηλικίες από 5 ετών και άνω.

Επιτραπέζιο για μεγαλύτερα παιδιά

Αξιοποιείστε τη λογική σας σκέψη για να περιστρέψετε τα δέντρα και να οδηγήσετε τα ζωάκια μέσα στο δάσος… αλλά προσοχή στην αρκούδα! Ένα πρωτότυπο παιχνίδι παζλ, με ανατροπή!
Ένα παιχνίδι που αναπτύσσει το λογικό τρόπο σκέψης, τη χωρική αντίληψη, ενισχύει την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και τη συγκέντρωση.
Κατάλληλο για έναν παίκτη ηλικίας 7 ετών και άνω.

Επιτραπέζιο για όλη την οικογένεια

Επιτραπέζια παιχνίδια για όλες τις ηλικίες και τα οφέλη τους
Djeco Επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής ‘Pic Nic’

Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής από την εταιρεία Djeco με χαριτωμένους ξύλινους χαρακτήρες που ενώνονται μεταξύ τους με κορδόνι. Έφτασε η ημέρα του πικ-νικ. Κουνέλια και αλεπούδες συνεργάζονται για να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Για να μην χαθούν στο δρόμο, αποφασίζουν να παραμείνουν δεμένα.
Ποια ομάδα θα συλλέξει τα περισσότερα καρότα, καρπούζια, μήλα και ανανάδες; Προτεινόμενη ηλικία: 4 ετών+

Επιτραπέζια παιχνίδια για όλες τις ηλικίες και τα οφέλη τους
Djeco Παιδικό επιτραπέζιο ‘Κλείσε το κουτί’

Το κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής και υπολογισμού “Κλείσε το κουτί”, επανασχεδιασμένο για μικρότερα παιδιά, από την εταιρεία Djeco.
Συγκεντρώστε τους περισσότερους πόντους σε 10 γύρους παιχνιδιού, κλείνοντας τα κουτάκια με τα ζωάκια.
Κατάλληλο για παιδιά ηλικίας από 4 ετών.

Επιτραπέζιο ταξιδιού

Αυτό το mini επιτραπέζιο τσέπης της εταιρείας Smart Games μπορεί να είναι μικρό σε μέγεθος αλλά είναι τεράστιο σε προκλήσεις! Δημιουργήστε τις δικές σας προκλήσεις μετακινώντας τα εμπόδια, προκειμένου να τοποθετηθούν όλα τα κομμάτια στο ταμπλό.
Το παιχνίδι εξασκεί τη συγκέντρωση, τη χωρική αντίληψη και την επίλυση προβλημάτων.
Κατάλληλο από 6 ετών και άνω.

Στρατηγικής

Επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής “Orbito” από τη συλλογή επιτραπέζιων της FlexiQ, που ενδυναμώνουν την αντίληψη, τον στρατηγικό τρόπο σκέψης, ενώ εστιάζουν στην ταχύτητα αντίδρασης των παιδιών. Το συγκεκριμένο επιτραπέζιο ενδυναμώνει τη λογική, την πολυπλοκότητα της σκέψης, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, της πρόβλεψης και της μαθηματικής αντίληψης, ενώ ταυτόχρονα εξασκεί τη μνήμη και βελτιώνει τη συγκέντρωση. Στόχος του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσουν οι παίκτες οριζόντια, κάθετα ή διαγώνια 4 μπίλιες του ιδίου χρώματος στο ταμπλό.
Κατάλληλο για ηλικίες 7 ετών και άνω.

Το κλασικό… αλλιώς

Μία υπέροχη συλλογή με 12 κλασσικά επιτραπέζια παιχνίδια. Ανοίξτε το κουτί της διασκέδασης και απασχοληθείτε δημιουργικά ατελείωτες ώρες. Διαλέξτε ανάμεσα σε παιχνίδια με κάρτες και ζάρια.
Επιτραπέζια: Γκρινιάρης, Το πάτημα της Χήνας, Φιδάκι, Τic Tac Toe, Μπίνγκο, Συγκέντρωση.
Παιχνίδια με ζάρια: Παιδικό Γιάντζι, The house, Flea Jump, Η καρδιά, Άσοι, Straights.
Κατάλληλο για παιδιά από 4 ετών.

Πού θα τα βρείτε όλα αυτά;

Όλες τις προτάσεις θα τις βρείτε στο www.toys.gr και με ένα κλικ μπορούν να έρθουν στην πόρτα σας σε όλη την Ελλάδα με δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 38 ευρώ. Ενώ με τον κωδικό EASTERHANDS20 επωφελείστε με 20% έκπτωση στα πασχαλινά δώρα σας (εξαιρούνται πασχαλινές λαμπάδες και προϊόντα που έχουν ήδη έκπτωση). 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας LITTLE HANDS BLW. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.