NEW E-BOOK: "Τα Πρώτα μου Γεύματα" - Ένα πλήρες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ για 6-9 μηνών

5 ερωτήσεις που ψάχνουν απαντήσεις σε ένα βιβλίο γονεϊκότητας

Γράφει και προτείνει βιβλία γονεϊκότητας η Μάρα Τσάτσου γνωστή ως Bookworm Mama

Πόσα και πόσα ερωτηματικά δεν τριβελίζουν το μυαλό μας κάθε μέρα, και τα ερωτηματικά και οι απορίες αυξάνονται από τη στιγμή που γινόμαστε γονείς. Όλοι μας πλέον, είτε είμαστε γονείς, είτε απλά φροντιστές, έχουμε απορίες από τα πιο μικρά και απλά θέματα που αφορούν τα παιδιά μέχρι και για τα πιο σημαντικά. Όμως, όπως έχουμε ξαναπεί οι λύσεις δεν κρύβονται με μαγικό τρόπο μέσα στα βιβλία γονεϊκότητας ΑΛΛΑ τα βιβλία αποτελούν ένα σημαντικό σύμμαχο κάθε γονέα που προβληματίζεται, που θέλει να ενημερωθεί και να εξελιχθεί στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του!

Γι’ αυτό και σε αυτό το άρθρο, θα δούμε τα πέντε βιβλία που απαντούν σε πέντε ερωτήσεις που είμαι σίγουρη ότι σε κάποια φάση αυτού του ταξιδιού της γονεϊκότητας προβλημάτισαν και εσάς όπως κι εμένα.

1. “Το παιδί μου φοβάται, πώς να το βοηθήσω;”

Οι φοβίες είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, που σχεδόν όλα τα παιδιά παρουσιάζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. 

“Ιστορίες που διώχνουν τον φόβο”

“Αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει καθώς  περιέχει “θεραπευτικές” ιστορίες που επιδιώκουν να καλλιεργήσουν την ικανότητα των παιδιών να αναγνωρίζουν τους φόβους τους. Θα τους δώσει όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να τους αντιμετωπίζουν, και θα τα ενδυναμώσουν έτσι ώστε να έχουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, πρωτοβουλία και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.”

📚Με ένα κλικ στη βιβλιοθήκη σας!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο.

2.”Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να αποκτήσει συναισθηματική νοημοσύνη;”

Ο κόσμος των συναισθημάτων είναι μαγικός μα ταυτόχρονα και άγνωστος. Πολλές φορές εμείς οι ίδιοι δυσκολευόμαστε να εκφραστούμε, σκεφτείτε λοιπόν πόσο πιο δύσκολο είναι για τα παιδιά. Τα παιδιά λοιπόν, χρειάζονται τη βοήθεια μας για να τα αναγνωρίσουν και να τα εκφράσουν και αυτό το βιβλίο θα μας βοηθήσει να τα βοηθήσουμε.

“Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών.”

“Στο βιβλίο αυτό ο John Gottman μιλά στους γονείς για τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών και την ανάπτυξή τους. Η ουσία, λέει ο συγγραφέας, δεν είναι να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην κακή συμπεριφορά του παιδιού. Είναι να του δείξουμε την αγάπη μας στις δύσκολες στιγμές του, να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματά του, να το καταλάβουμε και να το βοηθήσουμε να βρει λύσεις στα προβλήματα που το απασχολούν.”

📚Με ένα κλικ στη βιβλιοθήκη σας!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο.

3. “Γιατί το παιδί μου δεν τρώει;”

Ένα μεγάλο κεφάλαιο στη γονεϊκότητα είναι και το θέμα της διατροφής και αυτό το βιβλίο είναι ο θησαυρός που θα σας βοηθήσει να τα δείτε όλα λίγο διαφορετικά. 

“Προικισμένα μωρά, εμπνευσμένοι γονείς: για μια άλλη προσχολική διατροφή.”

“Παρουσιάζει όλα όσα απαιτούνται ώστε τα μικρά παιδιά μας να τρώνε ευχάριστα, υγιεινά και από μόνα τους. Μέσα από τις ιστορίες και τα παραδείγματα του πρώτου μέρους περιγράφει τις βασικές αρχές της σύγχρονης αντλεριανής, δημοκρατικής διαπαιδαγώγησης, όπως αυτές βρίσκουν εφαρμογή στη διατροφική συμπεριφορά του μικρού παιδιού και στον χειρισμό αυτής της συμπεριφοράς από τους γονείς του. Το δεύτερο μέρος του βιβλίου εστιάζει στο επιθυμητό περιεχόμενο της διατροφής των μικρών μας.”

📚Με ένα κλικ στη βιβλιοθήκη σας!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

4. “Πόση ώρα μπορεί να βλέπει οθόνες και από ποια ηλικία;“

Φλέγον το θέμα “οθόνες” για όλους τους γονείς είτε τα παιδιά τους είναι 3 ετών είτε 13. Τελικά τι ισχύει; 

“Ναι στις οθόνες όταν κάνουν καλό!”

“Αυτό το βιβλίο είναι το ιδανικό εργαλείο για όλους τους γονείς! Ο Richard Culatta, ειδικός στην εκπαιδευτική τεχνολογία και σύμβουλος της κυβέρνησης Ομπάμα, εξηγεί ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κρύβουμε τον ψηφιακό κόσμο από τα παιδιά, ούτε αρκεί να τα προειδοποιούμε μόνο για όσα δεν πρέπει να κάνουν στο διαδίκτυο. Αντίθετα, παρουσιάζει το πλαίσιο και τα εργαλεία που τα βοηθούν να καλλιεργήσουν τις πέντε βασικές δεξιότητες που είναι ανάγκη να έχει κάθε υπεύθυνος ψηφιακός πολίτης.”

📚Με ένα κλικ στη βιβλιοθήκη σας!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

5. “Τι δραστηριότητες να κάνω στο σπίτι για να απασχολήσω δημιουργικά το παιδί μου;“

Παιδί στο σπίτι ηλικίας 1 έως 3 ετών; Αρκετός ελεύθερος χρόνος για δραστηριότητες; Τότε αυτό είναι το κατάλληλο βιβλίο για εσάς! Η μέθοδος Μοντεσσόρι δεν χρειάζεται πλέον συστάσεις, αλλά όλοι χρειαζόμαστε λίγη έμπνευση και καθοδήγηση.

“Θα μάθουμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε τα µικρά παιδιά να αναπτυχθούν σωστά µε προσεκτικά επιλεγµένες µοντεσσοριανές δραστηριότητες.Τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου είναι καθοριστικά για την κοινωνικο-συναισθηµατική και νευρολογική του εξέλιξη. Ενθαρρύνετε τη µάθηση και το ενδιαφέρον για ανακάλυψη των παιδιών µέσα από ποικίλες δραστηριότητες που βασίζονται στον ολιστικό και παιδοκεντρικό χαρακτήρα της µεθόδου Μοντεσσόρι και ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία τους.”

“Μοντεσσόρι – 60 παιχνίδια και δραστηριότητες για μικρά παιδιά”

📚Με ένα κλικ στη βιβλιοθήκη σας!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Να θυμάστε…

Κάθε φορά που νιώθετε τις απορίες και τις δυσκολίες για θέματα γονεϊκότητας να σας κατακλύζουν πάντα θα υπάρχουν δίπλα σας δύο μικρά χεράκια που θα σας χαρίσουν απλόχερα μια αγκαλιά και την ελπίδα ότι αύριο θα τα κάνετε όλα καλύτερα! Εύχομαι καλές αναγνώσεις και ένα όμορφο ταξίδι γονεϊκότητας σε όλους μας…

Για περισσότερες προτάσεις για βιβλία για νέους γονείς αλλά και παιδικές βιβλιοπροτάσεις ακολουθήστε το @my_book_worms στο Instagram.

Διαβάστε επίσης

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας LITTLE HANDS BLW. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.