NEW E-BOOK: "Τα Πρώτα μου Γεύματα" - Ένα πλήρες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ για 6-9 μηνών

Φτιάχνουμε ένα θρεπτικό lunchbox με Babybel

Τελικά τι μπορούμε να βάλουμε στο ταπεράκι των παιδιών μας στο σχολείο; Πώς θα τα ενθαρρύνουμε να φάνε και να δοκιμάσουν αλλά και πώς θα τους προσφέρουμε ένα θρεπτικό lunchbox; Παρέα με τα πιο παιχνιδιάρικα τυράκια Babybel σήμερα σας έχουμε απαντήσεις και λύσεις με σκοπό να κάνουμε την καθημερινότητα σας λίγο πιο εύκολη.

θρεπτικό lunchbox με Babybel

Τι έβαλα στο δικό μας lunchbox

  • Φρούτα ή/και λαχανικά απαραίτητα. Αυτή τη φορά έβαλα λαχανικά σε μία παιχνιδιάρικη σαλάτα από αγγούρια, ντοματίνια, μαρούλι και ρόκα. Κομμένα σε αστεράκι τα αγγούρια ενώ τα ντοματίνια πάντα κομμένα στη μέση ή στα 4.
  • Babybel Mini Rolls ή Mini Babybel Original. Τα πιο υγιεινά συσκευασμένα τυράκια για παιδιά, παστεριωμένο γάλα, χωρίς προσθήκη συντηρητικών, χρωστικών και ενισχυτικών γεύσης. Τώρα κυκλοφορο΄υν με τους αγαπημένους Disney ήρωες! Και όχι μόνο αυτό αλλά με αφορμή την επιστροφή στα σχολεία η Babybel διοργανώνει τον πιο τέλειο Back to School διαγωνισμό. Επιλέξτε τις Disney συσκευασίες και διεκδικήστε VIP διαμονή στην Disnelyland Paris και άλλα πολλά δώρα. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση μπείτε στο www.classicscontest.gr. Τα τυράκια δίνουν στα μικρά μας πρωτεϊνη και τα λιπαρά που χρειάζονται.
  • Αυγό βραστό. Τα μικρά χεράκια αγαπάνε το αυγό και έτσι όταν δεν το έχω προσφέρει στο πρωινό βρίσκω ευκαιρία να το προσθέσω στο ταπεράκι του. Αντί για αυγό βραστό μπορούμε να βάλουμε παιχνιδιάρικα ρολάκια αυγού ή αυγομάφιν. ‘Ετσι προσθέτω την απαραίτητη πρωτεΐνη.
  • Προσθέστε ακόμα κριτσίνια, κράκερ ή ρυζογκοφρέτες σαν αμυλούχες προσθήκες στο lunchbox τους, για την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζονται.
θρεπτικό lunchbox με Babybel

Πώς τα σερβίρουμε

Ένας πρωτότυπος τρόπος για να εντάξουμε τα Mini Babybel στο lunchbox μας είναι φτιάχνοντας πρωτότυπα, αλμυρά donuts. Για να τα φτιάξουμε θα χρειαστεί να κόψουμε με ένα στρογγυλό cutter ένα κυκλάκι στη μέση. Έπειτα βουτάμε το “donut” μας σε παπαρουνόσπορο και έτοιμο το donut. Τέλειο;

Φυσικά τα κομμάτια που αφαιρέσαμε θα τα εκμεταλλευτούμε είτε προσθέτοντας τα στη σαλάτα τους, είτε με το να βα΄λουμε στα sticks λαχανικών ή φρούτων που θα ετοιμάσουμε για εκείνα.

θρεπτικό lunchbox με Babybel

Πώς να τα μεταφέρουμε

Επειδή ξέρω πόσο σας ανησυχεί η μεταφορά του φαγητού και το να μην αλλοιωθούν τα τρόφιμα μέχρι να φτάσουν στο σχολείο σας προτείνω να επενδύσετε σε ένα καλό lunchbag, δηλαδή σε ένα ισοθερμικό τσαντάκι. Με τον τρόπο αυτό δεν θα φοβάστε. Αν η απόσταση που πρόκειται να διανύσετε είναι μεγάλη τότε προσθέστε μέσα και μία παγο-κύστη και αποφύγετε να το ανοίγετε στα ενδιάμεσα.

θρεπτικό lunchbox με Babybel

Tips για να δοκιμάσει

  • Δώστε μία χαρούμενη “νότα” στα ταπεράκια των παιδιών. Πώς; Χρησιμοποιώντας διάφορα cutters, προσφέροντας τα φρούτα και τα λαχανικά σε στικς, βάζοντας χρώμα αλλά κυρίως προσφέροντας μικρά κομμάτια. Τα μεγάλα κομμάτια φαγητού, όπως το βραστό αυγό ή ένα ολόκληρο τοστ πολλές φορές τα αγχώνει. Δοκιμάστε να τα βάλετε στο lunchbox κομμένα και θα δείτε διαφορά. Ένας άλλος τρόπος να δώσετε χαρά μέσα από τα ταπεράκια τους είναι αφήνοντας τους ένα γλυκό σημείωμα αγάπης.
  • Τα lunchbox με χωρίσματα πραγματικά βοηθάνε πολύ, όχι μόνο για τη μεταφορά αλλά και για το πώς τα βλέπουν τα παιδιά.
  • Είναι σημαντικό να βάζετε πάντα κάτι που ξέρετε ότι θα φάει σίγουρα, κάτι που κάποιες φορές το τρώει αλλά και κάτι που θέλετε να δοκιμάσει. Η υπομονή και η επιμονή, χωρίς πίεση, θα δείτε ότι μπορεί να σας ανταμείψει.
  • Αποφύγετε να κολλήσετε στα ίδια και τα ίδια επειδή απλά τα τρώει γιατί έτσι θα μπείτε σε έναν φαύλο κύκλο.
θρεπτικό lunchbox με Babybel

Και τώρα μερικές συνταγές

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας LITTLE HANDS BLW. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.