NEW E-BOOK: "Τα Πρώτα μου Γεύματα" - Ένα πλήρες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ για 6-9 μηνών

Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη

Συνταγές για μικρά χεράκια

Σήμερα συμπληρώνετε ένας μήνας κυκλοφορίας του βιβλίου μου “Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη – Συνταγές για μικρά χεράκια”. Ένα πρωτότυπο εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας με 8 απολαυστικές (παραμυθο)συνταγές. Το βιβλίο ήδη, χάρη στην αγάπη σας και μόλις στις 2 πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας του, ανατυπώθηκε! Όπως φαίνεται ο Πάρης, όχι μόνο, ήρθε πολύ αποφασισμένος να αποδείξει πώς η μαγειρική μπορεί να γίνει η αγαπημένη απασχόληση κάθε παιδιού, αλλά τα κατάφερε ήδη.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου, κείμενα και φωτογραφίες δικά μου (Ελένη Κατσούλη).

Φυσικά και έπρεπε να έχει το δικό του άρθρο/χώρο στο blog γι’αυτό ζήτησα από τέσσερις ειδικούς επί του θέματος να μοιραστούν τις σκέψεις τους γι’ αυτό, την κριτική τους αν θέλετε. Για τον Πάρη λοιπόν γράφουν: η Ελένη Μπετεινάκη – συγγραφέας, η Ανδριανή Αγγελιδάκη – δημοσιογράφος, η Ιωάννα Αγγουράκη – διατροφολόγος, η Μάρα Τσάτσου από το My book worm και ο Δημήτρης Γκιλδάκης – δάσκαλος. Πάμε να δούμε όσα είπαν;

Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη

“…οι περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη μόλις ξεκίνησαν!”

Υπάρχει ένας ήρωας παιδικού βιβλίου που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και αυτός δεν είναι άλλος από τον Πάρη! Ο μικρός ήρωας απ’ όταν έφτασε σπίτι μας είναι συνεχώς κοντά μας. Την μια τον βρίσκω στον πάγκο της κουζίνας μας να ψάχνει παρέα με τον μικρό μου αναγνώστη τα υλικά, για να φτιάξουν διαστημικά κρακεράκια καρότου και την άλλη δίπλα στο κρεβάτι έτοιμο να μας καληνυχτίσει με μια παραμυθοσυνταγή που θα φτιάξουμε την επόμενη μέρα και γεμίζοντας τα όνειρα μας μυρωδάτα κουλουράκια… Όμως, το πιο περίεργο είναι ότι ο Πάρης βρήκε τον τρόπο να έρχεται μαζί μας και στις βόλτες! Οι συνταγές του τρυπώνουν με τη μορφή κάρτας μέσα στην τσάντα μας και μας ακολουθούν παντού. Έτσι μπορούμε να τις έχουμε μαζί μας και να προετοιμαζόμαστε για τα ψώνια μας ή να τις μοιραζόμαστε με τους φίλους μας. Θέλετε όμως να σας πω το πιο υπέροχο απ’όλα;

Η κουζίνα μας πάντα ήταν γεμάτη γέλια και χαρούμενες φωνούλες γιατί η μαγειρική είναι κάτι που αγαπάμε να κάνουμε παρέα με τα παιδιά όμως από την στιγμή που ο Πάρης ήρθε στα χέρια μας ο μικρός μου αναγνώστης μπόρεσε να δημιουργήσει σχεδόν μόνος του ένα σωρό νοστιμιές και αυτό χάρη στις εικονογραφημένες συνταγές του βιβλίου που τον έκαναν ανεξάρτητο και μπορεί μόνος του να συγκεντρώσει όλα τα υλικά που χρειάζεται χωρίς να ρωτά συνεχώς τι χρειαζόμαστε!

Εάν λοιπόν και οι δικοί σας μικροί αναγνώστες αγαπούν τη μαγειρική τότε δεν έχετε πάρα να πάρετε το βιβλίο σας ανά χείρας, να δέσετε καλά τις ποδιές σας και να το διασκεδάσετε γιατί οι περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη μόλις ξεκίνησαν!

Καλά παραμυθομαγειρέματα!

Μάρα Τσάτσου , μητέρα και δεινή βιβλιοφάγος, δημιουργός του MY BOOK WORM

“…μας προσκαλεί με ένα διασκεδαστικό τρόπο στην κουζίνα”

Διάβασα με μεγάλη χαρά το βιβλίο της Ελένης, “Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη – Συνταγές για μικρά χεράκια”. Ο ήρωας του βιβλίου, ο μικρός Πάρης, μας προσκαλεί με ένα διασκεδαστικό τρόπο στην κουζίνα, να δημιουργήσουμε μαζί, όλα όσα μαγειρεύει με τους αγαπημένους του. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε κάθε γονιό (με μικρά παιδιά), γιατί αν κάτι βοηθάει τελικά τα παιδιά να αναπτύξουν μια υγιή σχέση με το φαγητό, είναι η ενασχόληση με αυτό. Οι ιδιαίτερες, άλλα ταυτόχρονα θρεπτικές συνταγές του βιβλίου, θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον κάθε παιδιού! Ωστόσο, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην επισημάνω το σημαντικότερο στοιχείο του βιβλίου, την αναφορά στην κοινωνικότητα και το μοίρασμα. Γιατί τι είναι το φαγητό αν δεν έχεις παρέα;

Iωάννα Αγγουράκη , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc, Early Nutrition Center mommyandme.gr

“Για όλα τα μικρά χεράκια…”

Το πολυαναμενόμενο βιβλίο της Ελένης Κατσούλη @littlehands_blw , από τη στιγμή που ανακοινώθηκε δημιούργησε πολλές προσδοκίες! Ο ίδιος είχα ακριβώς αυτές τις προσδοκίες στο μυαλό μου γνωρίζοντας την εξαιρετική δουλειά που κάνει στο blog της… Θα “γέμιζε” τα κριτήριά μου; Σαν μπαμπάς, σαν δάσκαλος, σαν λάτρης παιδικών βιβλίων, θα έμενα ικανοποιημένος;

Όλα μου τα κουτάκια “γέμισαν” με τικ ☑️ διαβάζοντας μόνο και μόνο το εισαγωγικό σημείωμα με τους στόχους του βιβλίου! Εκεί είναι που συνειδητοποιείς πόση σκέψη, δουλειά και αγάπη υπάρχει πίσω από την υλοποίησή του! Εξοικείωση με τη μαγειρική, κατάρριψη έμφυλων στερεοτύπων, συνεργασία, υπομονή, λεπτή και αδρή κινητικότητα, αυτονομία, δημιουργικότητα…

Οχτώ, λοιπόν, παραμυθοσυνταγές στις οποίες ο μικρός ήρωας Πάρης μαγειρεύει κάθε φορά κάτι λαχταριστά υγιεινό με τη συνοδεία κάποιου μεγάλου. Της μαμάς, της γιαγιάς, του παππού, του ΜΠΑΜΠΑ!

Τα υλικά δίνονται με σκίτσα που μπορούν εύκολα να “διαβαστούν” από οποιονδήποτε. Στο τέλος του βιβλίου οι συνταγές δίνονται σαν κάρτες για να μπορούν όλα τα μικρά χεράκια να τις χρησιμοποιούν πανεύκολα. Αξίζει να πω ότι η εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου είναι εξαιρετικά ταιριαστή και υπεροχής αισθητικής!

Εν ολίγοις…Σαν μπαμπάς, σαν δάσκαλος και σαν λάτρης παιδικών βιβλίων λέω ΝΑΙ!

Αν η ευθύνη ενός γονιού είναι η δημιουργία εμπειριών και όμορφων αναμνήσεων στα παιδιά του, τότε αυτό το βιβλίου μας βοηθάει να το κάνουμε! Εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει να το βλέπουμε στην πράξη

Δημήτρης Γκιλδάκης , εκπαιδευτικός 🔗

“… θα χτίσουμε στιγμές με τα παιδιά…”

Γιατί να σηκώσουμε μανίκια και να μπούμε στην κουζίνα με τα παιδιά μας;
Γιατί θα το διασκεδάσουμε, θα μάθουμε, θα δημιουργήσουμε και κυρίως θα χτίσουμε στιγμές με τα παιδιά που θα τις κρατήσουν σαν φυλαχτό.
Η Ελένη κατάφερε με το βιβλίο της να μας βάλει στην κουζίνα με τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά μας! Και το κάνει με ένα τρόπο που προδίδει (με την πολύ καλή έννοια του όρου) την παιδαγωγική της κατάρτιση και γνώση. Το κάνει με αγάπη για τα παιδιά, τους γονείς και την τροφή μας.
Και αν στην Ελλάδα το φαγητό είναι πυλώνας για τις σχέσεις μας, τα συναισθήματα μας, τους κύκλους της ζωής μας, τις όμορφες και δύσκολες στιγμές μας, η Ελένη βρήκε τον τρόπο να δημιουργήσουμε μια υπέροχη κουλτούρα γύρω από το φαγητό μέσα στην οικογένεια μας.
Το ωραίο με την Ελένη είναι ο τρόπος που προτείνει να συνυπάρξουμε με τα παιδιά στην κουζίνα και είναι ένας τρόπος που τα βοηθά να καλλιεργήσουν δεκάδες δεξιότητες και κυρίως να αναπτύξουμε ένα υπέροχο δεσμό μαζί τους.

Ανδριανή Αγγελιδάκη, δημοσιογράφος ΚΡΗΤΗ TV 🔗

“Εντυπωσιακό, πρωτότυπο, ευρηματικό και άκρως διασκεδαστικό.”

Ο Πάρης είναι ο πιο μικρός Χάρτινος σεφ που έχω γνωρίσει τώρα τελευταία και πραγματικά με έχει ενθουσιάσει. Δεν σας κρύβω πως μπήκα στον πειρασμό να φτιάξω κι εγώ μια (τουλάχιστον) από τις συνταγές του βιβλίου. Με την καταπληκτική εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου θα έχετε ένα πεντανόστιμο, λαχταριστό, πολύχρωμο και πανέξυπνο βιβλίο για παιδιά με ανησυχίες και δημιουργήματα κουζίνας για μικρά χεράκια. Εντυπωσιακό, πρωτότυπο, ευρηματικό και άκρως διασκεδαστικό. Ίσως να σας βοηθήσει να φτιάξετε και τις δικές σας νέες συνταγές που θα τις μοιραστείτε στην κουζίνα με τα παιδιά σας. Εγώ πάντως εντυπωσιάστηκα!

Ελένη Μπετεινάκη, συγγραφέας και νηπιαγωγός 🔗

Οι “Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη – Συνταγές για μικρά χεράκια” περιμένουν τους μικρούς και τις μικρές σεφ στα βιβλιοπωλεία, τόσο τα φυσικά όσο και τα ηλεκτρονικά. Για όσους ζουν στο εξωτερικό μπορούν να το προμηθευτούν ή απλά το προτιμάνε, διατίθεται και σε e-book. Βρείτε στο e-shop εκδόσεων Μεταίχμιο και στις πλατφόρμες της Google και της Apple. Φυσικά, σε περίπτωση που το προτιμούν από το e-book, το φυσικό βιβλίο μπορούν να προμηθευτούν και όσοι διαμένουν στο εξωτερικό αλλά με την επιβάρυνση των αντίστοιχων εξόδων αποστολής.

Αν έχετε ήδη το βιβλίο στα χέρια σας τότε αφήστε ένα σχόλιο εδώ για τον Πάρη. Θα τα διαβάσω όλα!

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας LITTLE HANDS BLW. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.