NEW E-BOOK: "Τα Πρώτα μου Γεύματα" - Ένα πλήρες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ για 6-9 μηνών

Εγχειρίδιο για γονείς δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως η υποστήριξη για γονείς!

Γιατί υπάρχει το Project Parenting

Ξέρω ότι πολλές φορές το να είσαι γονιός, ενώ έρχεται μέσα στο πολύ ωραίο αστραφτερό πακέτο της αγάπης και της αλλαγής της ζωής μας, τελικά η διαδρομή πολλές φορές δεν είναι αυτή που φαντάζεται κανείς. Εκεί, χρειαζόμαστε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Γνωρίζετε ότι πιστεύω ακράδαντα ότι το παιδί δείχνει τον δρόμο και μερικές φορές χρειάζεται να σταματήσεις και να το ακούσεις.

γονείς
Βίντεο Project Parenting: Τι σημαίνει Καλός Γονέας;

Πόσες φορές έχεις αμφισβητήσει τον εαυτό σου;

Μερικές φορές και ο γονιός, εσύ, γνωρίζεις τον δρόμο. Απλά δεν σε ακούς και όταν βρίσκεσαι μπροστά στις συμπληγάδες πέτρες ενός tantrum (όλοι το έχουμε περάσει), το να μην τρώει το φαγητό που του προσφέρεις (αυτό κι αν το έχω περάσει), ενός παραπόνου από άλλον γονιό ή τον εκπαιδευτικό/νηπιαγωγό (που επίσης δεν θέλει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση, το λέω και πάλι εκ πείρας) και πολλά ακόμα… Τότε είναι που νιώθεις ότι κάτι δεν κάνεις σωστά.

Η κριτική από το περιβάλλον γύρω σου

Εκεί δεν θέλουμε ακόμα μια φράση του στυλ… «Άστο να κλάψει, θα του περάσει», «Κι εμείς που έτσι μεγαλώσαμε τι πάθαμε;», «Καλέ ό,τι θέλει θα σε κάνει, βάλε λίγη φωνή», «Επειδή του κάνεις τα χατίρια, για αυτό το κάνει αυτό», «Να, δες της τάδε τα παιδιά τι ήσυχα που είναι».

Φαντάζομαι ότι πολλοί θα ήταν αντίθετοι στη δική μου απόφαση να γίνω μια full-time stay at home μαμά που λατρεύει να μαγειρεύει. Πολλοί είναι ακόμα και αντίθετοι στον τρόπο που προσφέρω το γλυκό και στο αν εν τέλει θα προσφέρω ζάχαρη ή όχι. Πολλοί θα είναι αντίθετοι στη φιλοσοφία μας. Πολλοί θα είναι αντίθετοι σε ό,τι κι αν κάνουμε.

γονείς
eBook: Συναισθηματικός Δεσμός: Το μαγικό κλειδί για τη σχέση μου με το παιδί μου

Όμως δείτε που… έτσι, με τις επιλογές μου βρίσκομαι κοντά στα μικρά χεράκια, εκφράζω τη δημιουργικότητά μου και τελικά παρά τις αντιθέσεις του κόσμου, είμαι καλά με τις επιλογές μου. Δεν είμαι μόνη μου ωστόσο. Κάθε άλλο παρά μόνη μου είμαι. Έχω δίπλα μου ανθρώπους που εμπιστεύομαι και αγαπώ. Και δεν μιλάω μόνο για την οικογένειά μου, αλλά για την υποστηρικτική κοινότητα που θέλω να έχω γύρω μου.

Μέρος αυτής είναι το Project Parenting

Μεγάλο μέρος αυτής είναι το Project Parenting. Γιατί πρόκειται για μία πλατφόρμα για γονείς, που προσφέρει στα παιδιά, προσφέροντας στους γονείς. Όταν μίλησα για πρώτη φορά με τη Μαρίνα, ένιωσα ότι βρήκα ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινό όραμα.

Κι επειδή ξέρω ότι κι εσείς το μοιράζεστε και είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό, για να γίνουμε μια κοινότητα από γονείς που προσφέρουν στα παιδιά τους προσφέροντας στον εαυτό τους, με τον κωδικό littlehands20 έχετε 20% έκπτωση σε όλες τις συνδρομές του Project Parenting.

project parenting
Όλη η υποστήριξη που χρειάζεσαι για τον γονεϊκό σου ρόλου

Γιατί είμαι στο Project Parenting;

Οι λόγοι λοιπόν που βρίσκεται το Project Parenting στο δικό μου υποστηρικτικό δίκτυο είναι δύο. Ο πρώτος λόγος είναι γιατί συνάντησα τη Μαρίνα που ταυτιζόμαστε πολύ στο όραμά μας για τη γονεϊκότητα και τον κόσμο. Η κάθε μία, εγώ ως μαμά και νηπιαγωγός και cook freak και η Μαρίνα ως ένας άνθρωπος που πιστεύει στην εκπαίδευση και στη σημασία του ρόλου του γονιού, πιστεύουμε ότι αν ο γονιός εμπιστευτεί τον εαυτό του, ακούει το παιδί του και επιτέλους σταματήσει να βιώνει τα στερεότυπα της κοινωνίας, θα μπορέσει να μεγαλώσει τα παιδιά του ελεύθερα κι εκείνα με τη σειρά τους θα μεγαλώσουν και θα γίνουν καλύτερα από εμάς.

Ο δεύτερος λόγος είναι πιο πρακτικός. Με ξέρετε, μ’ αρέσει το 1+1 κάνουν 2 και η πρακτικότητα στη ζωή. Εκεί λοιπόν, στην πλατφόρμα του Project Parenting, βρίσκω απαντήσεις τόσο για καθημερινά όσο και σε πιο βαθιά ή μακροπρόθεσμα ζητήματα. Βρίσκω υποστήριξη χωρίς να χρειάζεται να ψάξω για ώρες και φυσικά χωρίς να ακούσω από τους επαγγελματίες που βρίσκω ούτε μισή επικριτική κουβέντα, για παράδειγμα «Πώς γίνεται να το κάνεις αυτό με αυτόν τον τρόπο;»

γονεΙκότητα
Βίντεο: Είμαι αρκετός γονιός για το παιδί μου;

Τι εκπαιδευτικό υλικό θα βρεις στο Project Parenting;

Θέλω να διαβάσω για την ανάπτυξη του παιδιού μέσα από το παιχνίδι; Κατεβάζω το e-book. Θέλω να μάθω για την τελειομανία (που είναι η μάστιγα της εποχής); Βλέπω τη σειρά που έχουν γυρίσει. Θέλω να ρωτήσω για τα στάδια της γλωσσικής ανάπτυξης; Μπαίνω στο live, ακούω τη συζήτηση που κάνουν με τον/την επαγγελματία και μπορώ να κάνω εκείνη τη στιγμή την ερώτησή μου. Θέλω να μάθω το παιδί μου να μάθει το σώμα του, να το προστατεύσει, να θέτει όρια, να τολμά να μου ανοιχτεί και να μη φοβάται να είναι διαφορετικό; Παρακολουθώ την μοναδική ελληνική εκπομπή για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Και ναι, νιώθω καλύτερα. Όχι μόνο γιατί είμαστε όντα που χρειάζεται να μαθαίνουμε διαρκώς, αλλά και γιατί αυτά τα δύο χεράκια μας χρειάζονται. Χρειάζονται να μας βλέπουν να σηκωνόμαστε αφού πέσουμε, να αποδεχόμαστε πρώτα τα δικά μας λάθη, να μαθαίνουμε διαρκώς και να σταματήσουμε επιτέλους την αυτοκριτική.

Είμαστε ΜΑΖΙ σε αυτό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα εδώ.

Επίσης αν θέλετε να μάθετε τη δική μου εμπειρία γύρω από τον αποθηλασμό, ξέρω πόσο μας απασχολεί όλους, τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση μου με την ομάδα του Κύκλου με τίτλο “Όλα όσα θα ήθελες να ξέρεις για τον αποθηλασμό” και είμαι σίγουρη ότι όταν το βίντεο τελειώσει η ανακούφιση θα σας αγκαλιάζει…

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας LITTLE HANDS BLW. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.