NEW E-BOOK: "Τα Πρώτα μου Γεύματα" - Ένα πλήρες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ για 6-9 μηνών

Η σίτιση από λογοθεραπευτική σκοπιά

Το άρθρο του λογοθεραπευτή

Βιογραφικό

Ονομάζομαι Έλενα Τζανάκη, είμαι μητέρα δύο παιδιών και λογοθεραπεύτρια στο Ηράκλειο Κρήτης. Είμαι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων και Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ). Το 2011 υπηρέτησα εθελοντικά για ένα χρόνο στο κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό του νομού Μεσσηνίας. Τον Αύγουστο του 2012 εκτέλεσα χρέη συνοδού σε ενήλικο άτομο με εγκεφαλική παράλυση στις κατασκηνώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων & Κηδεμόνων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) στον Ταΰγετο Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, πραγματοποίησα την πτυχιακή μου εργασία με θέμα: «Λογοθεραπευτική παρέμβαση σε άτομα με Εγκεφαλική Παράλυση». Εντός του πλαισίου σπουδών, ολοκλήρωσα την κλινική μου άσκηση σε Νηπιαγωγείο παιδιών τυπικής ανάπτυξης, σε ειδικό δημοτικό σχολείο, καθώς και σε Ε.Ε.Ε.Ε.Κ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) συνολικής διάρκειας τριών εξαμήνων.

Τελείωσα την εξάμηνη πρακτική μου άσκηση σε ιδιωτικό γραφείο λογοθεραπείας στο Ηράκλειο Κρήτης τον Σεπτέμβριο του 2014. Έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, ημερίδων και εκπαιδεύσεων που αφορούν τις δυσκολίες λόγου και ομιλίας, τις αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, τις μαθησιακές δυσκολίες (διάγνωση & παρέμβαση), τις στοματοπροσωπικές ασκήσεις και την μυολειτουργική αποκατάσταση, τις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές-αυτισμός, την αναπτυξιακή λεκτική δυσπραξία (SIMATA). Παράλληλα είμαι κάτοχος βεβαίωσης επάρκειας του ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης στη χορήγηση, βαθμολόγηση και ερμηνεία των εξεταστικών αποτελεσμάτων του Αθηνά Τεστ Διάγνωσης δυσκολιών Μάθησης. Επίσης έχω καταρτιστεί στο Σύστημα Επικοινωνίας μέσω ανταλλαγής εικόνων-PECS (σε βασικό επίπεδο), για παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Τέλος, είμαι πιστοποιημένη χορηγήτρια του ψυχομετρικού εργαλείου «ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ».

Από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως και τον Ιανουάριο του 2019 παρακολούθησα πρόγραμμα εξειδίκευσης και συμπληρωματικής εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Μαθησιακές δυσκολίες: Αξιολόγηση και στρατηγικές παρέμβασης»

Κατέχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος λογοθεραπεύτριας από την περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, με αριθμό πρωτοκόλλου 8373/06-08-15. Από τα τέλη του 2014 έως και σήμερα, εργάζομαι στο Νομό Ηρακλείου κατέχοντας το ιδιωτικό μου γραφείο στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι.

Αναλαμβάνω περιστατικά για αξιολόγηση και παρέμβαση σε παιδιά με:

  • Αρθρωτικες και φωνολογικές διαταραχές
  • Προβλήματα λόγου και ομιλίας
  • Μαθησιακές δυσκολίες/δυσλεξία
  • ΔΕΠΥ
  • ΔΑΔ/ΔΑΦ

Εφαρμόζονται τεχνικές ΟΡΤ (Oral Placement Therapy) με τα κατάλληλα θεραπευτικά εργαλεία για τη βελτίωση της ομιλίας και της σίτισης.

Τέλος, στο γραφείο παρέχονται συνεδρίες ψυχοθεραπείας, συμβουλευτική παιδιών, γονέων και ζεύγους, συμβουλευτική για πανελλήνιες και διαχείρισης άγχους από έμπειρη ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Αλέξεις-Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Γεωργίου Σεφέρη, Κοκκίνη Χάνι

Τηλ.: 2810 762 933 & 6973 415 331

Email: alexislogo@yahoo.com

FB Page: Αλέξεις-Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Instagram Page: @alexeiscenter

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας LITTLE HANDS BLW. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.